info@dagvanjeloopbaan.nl - 043 - 321 54 51

Van theorie naar de praktijk!

In gesprek met Sueli Brodin, meegelopen als deelnemer bij de Gemeente Maastricht. Ik heb gekozen voor een plek die kan zorgen voor meer inzicht in mijn eigen werk. We leiden toekomstige beleidsmakers op en in mijn rol is het waardevol om te zien waar onze studenten over drie jaar werken. Belangrijk voor mij is om te zien of dat wat ze leren ook aansluit bij de werkelijkheid.

Het ontmoeten van nieuw talent

In gesprek met Rebecca Prevoo, werkplekbegeleider bij Gemeente Maastricht In mijn werk ben ik constant bezig met het zoeken en vasthouden van talent. De Dag van je Loopbaan is bij uitstek een moment waarop je dat talent ontmoet. Dat hoeft niet per se iemand te zijn die past binnen het profiel van de afdeling, juist iemand die daarbuiten staat heeft vaak iets nieuws in te brengen.

Voelen dat je er weer bij hoort

In gesprek met Marjo, meeglopen bij Zuyderland Medisch Centrum In mijn zoektocht naar een nieuwe baan, stel je jezelf natuurlijk vaak de vraag; wie ben ik en wat kan ik? Meestal ben ik daar zelf best bescheiden over. Tijdens de Dag van je Loopbaan heb ik ontdekt dat ik wel de capaciteiten heb en dat heeft mij ook veel meer zelfvertrouwen gegeven. Het brengt je nieuwe energie, een stukje positiviteit, het gevoel dat je weer ergens bij hoort, ook al is het maar voor één dag.

De zon schijnt, zorg dat hij ook blijft schijnen

"Ik heb mezelf opgegeven als werkplekbegeleider omdat ik mijn werk met heel veel passie en plezier doe. Ik gun graag iemand anders de kans om ook eens te snuffelen binnen mijn functie en wat deze onder meer inhoudt. Ik heb Nicole vanuit de Rabobank mogen ontvangen. Binnen één dag kun je natuurlijk niet een hele functie toelichten, maar ondanks het korte contact blijken er toch veel raakvlakken te zijn. Nicole is naar mijn mening met een goed gevoel naar buiten gegaan. Ze sprak positief over de collegiale sfeer en de manier waarop we taken onderling oppakken, ondanks dat we met veel parttimers werken. Met name de vrije invulling van de functie sprak haar aan. "Ik vind het echter jammer dat deelname vaak gezien wordt als een mogelijkheid voor iemand die ontevreden is over de eigen functie. Ik zie het juist ook als een verrijking om bij een ander in de keuken te kijken. Het brengt nieuwe inzichten met zich mee. De zon schijnt, zorg dat hij ook blijft schijnen." "Werken aan het behouden van positieve gevoelens over je eigen functie is ook belangrijk. De Dag Van Je Loopbaan draagt hier aan bij" Zuyd Hogeschool